Skip to Content

Gastcollege: experts aan het woord

Verzekeraars komen tijdens een gastcollege graag uitleg geven over een thema dat relevant is voor je studenten en de verzekeringswereld raakt. Zo gaven we een college aan IT-studenten over hoe een verzekeraar de IT-structuur heeft opgezet, en automatisering inzet om claims sneller te verwerken. Maar denk ook aan een gastcollege over letselschade, waarbij een letselschadebehandelaar uitlegt hoe je zo’n claim afhandelt en welke berekeningen daarbij komen kijken. Zo bied je je studenten verdieping op je onderwijsprogramma én ​​komen ze te weten wat de verzekeringswereld inhoudt. We denken graag met je mee over een thema dat interessant is voor jouw studenten.

De praktijk: cases rechtstreeks uit de verzekeringswereld

Naast het geven van gastcolleges komt een verzekeraar ook graag bij jouw studenten langs om met een case uit de praktijk aan de slag te gaan. Afhankelijk van het thema dat aansluit op jouw studenten laat een verzekeraar een voorbeeld uit de praktijk zien, waarna studenten zelfstandig met een opdracht aan de slag kunnen om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Insurance Challenge: een voorproefje van een carrière bij een verzekeraar

Studenten zijn meer dan welkom om eens bij een verzekeraar langs te komen. Dat kan met een bedrijfsbezoek, maar ook door mee te doen aan een Insurance Challenge. Tijdens zo’n challenge worden studenten uitgedaagd om met een case van een verzekeraar aan de slag te gaan, bij de verzekeraar op locatie. Bijvoorbeeld over hoe AI kan worden ingezet om sneller schades af te handelen, of om de steeds grotere risico’s van klimaatverandering te kunnen blijven dekken. Zo leren ze niet alleen meer over de verzekeringswereld, maar ervaren ze ook meteen hoe het is om bij een verzekeraar te werken. 

Op een andere manier samenwerken? We denken graag met je mee

Samen ontwikkelen we een onderwijsmodule die aansluit op jouw studenten. Dat kan in verschillende vormen en over allerlei thema’s die te maken hebben met de verzekeringswereld. Denk aan een extra vak als aanvulling op je bestaande onderwijsprogramma, of bijvoorbeeld een minor. Zo ontwikkelden we samen met een hogeschool een minor waarbij studenten de mogelijkheid kregen om stage te lopen bij een verzekeraar. Door samen te werken laten we studenten kennismaken met de verzekeringswereld en kun jij verdieping aanbrengen in je onderwijsaanbod.

Benieuwd op welke manieren dat nog meer kan? Neem dan contact met ons op.