Skip to Content
Alt tekst
Informatie
Leestijd. 4 minuten
12 maart 2024

Verzekeren is méér dan alleen premies innen

In het dagelijks leven spelen verzekeringen een veel grotere rol dan je misschien zou denken. Ze zijn er om risico’s van ons over te nemen, zodat jij zorgeloos en veilig je leven kan leiden. Want alle kosten van bijvoorbeeld een ongeluk uit eigen zak betalen: dat is simpelweg onbetaalbaar. En wist je dat je met jouw premie óók anderen uit de brand helpt? Soms zelfs letterlijk. Jaarlijks herstellen verzekeraars namelijk zo’n 70.000 schades na een brand in een huis of bedrijfspand. En zo’n 200.000 mensen worden jaarlijks geholpen bij waterschade. Door verzekeringen hebben we samen een zekere toekomst.

Niet alleen risico’s overnemen, maar ook een steentje bijdragen aan de maatschappij

Veel verzekeraars helpen niet alleen individuen, maar nemen ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo worden er verkeersparken aangelegd, waardoor bestuurders veiliger leren rijden en er minder ongelukken zijn. Ook worden er groene initiatieven gestart, door bijvoorbeeld zonnepanelen op daken van stallen te plaatsen, en de opgewekte stroom te delen met scholen in de buurt. Door te werken bij een verzekeraar zorg je dus niet alleen voor een zekere toekomst, je draagt ook op een positieve manier bij aan de samenleving. Hoe mooi is dat?

Groeien en innoveren, voor anderen én voor jezelf

Door te werken in de verzekeringswereld help je niet alleen anderen: je verzekert ook je eigen toekomst. Verzekeraars zijn continu bezig met innoveren, waardoor jij volop de ruimte krijgt om daar aan bij te dragen - en zo ook jezelf te blijven ontwikkelen. Dat biedt eindeloze groeimogelijkheden. Bij veel verzekeraars heb je ook nog eens bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden. Dat is niet alleen een lekker salaris, maar bijvoorbeeld ook de vrijheid om zelf je werktijden in te delen of het volgen van een opleiding.

Hoe is het om bij een verzekeraar te werken?

Lees de verhalen van échte medewerkers en ontdek of een toekomst bij een verzekeraar iets voor je is.